Rovelló

(Lactarius sanguifluus)

El rovelló té un barret de 5 a 12 cm, convex primer i aplanat amb una depressió central després i els marges corbats permanentment, amb ondulacions abundants. La cutícula és de color pastanaga pàl·lid, no separable, a zones concèntriques i amb taques verdes. Té unes làmines de color més fosc, vinós i també tacades de verd. El peu és curt, de 3-6 per 1-2 cm, cilíndric, buit i del mateix color que el barret. La carn és de color roig sang, amb sabor dolç i inodor.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Rovelló
Castellà: Níscalo
Anglès: Lactarius

Categoria

Bolet o Herba aromàtica

Família

Comercial: Bolet
Científica: Russulàcia

Valor nutricional

28 calories per cada 100 grams

Grams que fan una ració

250-300 grams

L’arbre on creix i les seves curiositats

Rovelló

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up