TREBALL A L’ESCOLA

1. PREVI A LA VISITA

S’envia a les escoles que participen a la campanya un dossier d’informació amb activitats lligades a l’adquisició d’hàbits relacionats amb l’alimentació saludable, sostenible i responsable (adaptat al currículum escolar) perquè sigui treballat a classe abans de la visita que es realitzarà a Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna.

També s’envia un qüestionari per analitzar els hàbits de compra i de consum de fruites i hortalisses  de les famílies dels escolars. Les enquestes, un cop emplenades per les famílies dels alumnes, son retornades pels mestres el mateix dia de la visita.

2. POSTERIOR A LA VISITA
Els nens i professors s’emporten material didàctic, amb diverses propostes per continuar treballant el tema a classe d’una forma amena i divertida. També es proposen a les escoles activitats pedagògiques complementàries sobre “5 al dia”. A més, es proporciona als nens material didàctic per poder treballar els missatges de la campanya en família.  Es proporciona també una enquesta que han de respondre les famílies un temps després d’haver realitzat la visita.

LA VISITA AL MERCAT CENTRAL DE FRUITES I HORTALISSES DE MERCABARNA 

Es programen visites de les escoles al Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna quatre dies a la setmana, en grups de cinquanta alumnes aproximadament. La visita inclou un ampli programa d’activitats des de les 10.30 h fins a les 15.30 h. Acompanyats pels monitors, els escolars descobreixen durant tota la jornada l’apassionant món de les fruites i hortalisses. Aquesta visita s’estructura de la següent manera:

1. CLASSE INTERACTIVA
La visita comença amb una sèrie d’activitats ludicopedagògiques a l’aula “5 al dia” per donar a conèixer les famílies de fruites i hortalisses, les seves propietats, a quant equival una ració, etc. Els menors aprenen d’una manera divertida, a través de multitud de jocs.L

2. VISITA AL MERCAT CENTRAL
Una experiència per als cinc sentits. Una ruta pel Mercat és la millor manera de posar en pràctica tots els coneixements adquirits sobre fruites i hortalisses i aprendre’n de nous.

Dinamisme, colors i olors són els ingredients perfectes per consolidar el que s’ha après a classe: fruites i hortalisses de temporada, de proximitat, exòtiques, les herbes del caldo, etc.

3. TALLER DE DEGUSTACIÓ “ENDEVINA LA FRUITA!”
En una de les parades del Mercat Central de Fruites i Hortalisses s’organitza un taller amb l’objectiu de realitzar activitats d’observació, experimentació i degustació de productes, perquè els nens es familiaritzin amb les diferents varietats, colors, olors, textures, sabors, etc. Aquesta activitat promou que els nens olorin, toquin i tastin la fruita. Han d’endevinar quina fruita tenen a les mans sense veure-la. D’aquesta manera, aprenen a diferenciar els sabors (dolç, àcid, amarg),etc…

Taller de degustació

4. DINAR A MERCABARNA
Els participants de la campanya “5 al dia” dinen a base d’amanides variades, macedònies de fruites i sucs naturals, que complementen amb  un plat principal o carmanyola que ells porten de l’escola, en una aula menjador ambientada amb missatges de la campanya i adaptada per poder esmorzar còmodament.

Abans de marxar, els nens reben material i informació per fer arribar a les famílies i així estendre la campanya i els mestres avaluen la visita.

Dinar a Mercarbarna

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up

VINE A VISITAR MERCABARNA

El dia 3 de juny comencen les inscripcions de la campanya 5 al dia pel curs 2024-2025!

TRUCA AL 93 556 20 00