TREBALL A L’ESCOLA

1. PREVI A LA VISITA
S’envia a les escoles que participen en la campanya un dossier d’informació amb activitats (adaptat al currículum escolar) perquè sigui treballat a classe abans de la visita que es realitzarà a Mercabarna. També s’envia un qüestionari sobre hàbits de compra d’aliments a les famílies dels escolars i un altre sobre hàbits de consum als nens, que posteriorment són processats i analitzats.

2. POSTERIOR A LA VISITA
Els nens i professors s’emporten material didàctic, amb diverses propostes per continuar treballant el tema a classe d’una forma amena i divertida. També es proposen a les escoles activitats pedagògiques complementàries sobre “5 al dia”.

LA VISITA A MERCABARNA

Es programen visites de les escoles a Mercabarna quatre dies a la setmana, en grups de cinquanta. La visita inclou un ampli programa d’activitats des de les 10.30 h fins a les 15.30 h. Acompanyats per monitors especialitzats en nutrició, els escolars descobreixen durant tota la jornada l’apassionant món de les fruites i hortalisses. Aquesta visita s’estructura de la següent manera:

1. CLASSE INTERACTIVA
La visita comença amb una sèrie d’activitats ludicopedagògiques a l’aula “5 al dia” per donar a conèixer les famílies de fruites i hortalisses, les seves propietats, a quant equival una ració, etc. Els menors aprenen d’una manera divertida, a través de multitud de jocs.

Classe interactiva

2. VISITA AL MERCAT CENTRAL
Una experiència per als cinc sentits. Una ruta pel Mercat és la millor manera de posar en pràctica tots els coneixements.

Dinamisme, colors, olors són els ingredients perfectes per consolidar el que s’ha après a classe: fruites i hortalisses de temporada, de proximitat, exòtiques, les herbes del caldo, etc.

Visita Mercat Central

3. TALLER DE DEGUSTACIÓ “ENDEVINA LA FRUITA!”
En una de les parades del Mercat Central de Fruites i Hortalisses s’organitza un taller amb l’objectiu de realitzar activitats d’observació, experimentació i degustació de productes, perquè els nens es familiaritzin amb les diferents varietats, colors, olors, textures, sabors, etc. Aquesta activitat promou que els nens olorin, toquin i tastin la fruita. Han d’endevinar quina fruita tenen a les mans sense veure-la. D’aquesta manera, aprenen a diferenciar els sabors (dolç, àcid, amarg).

Taller de degustació

4. DINAR A MERCABARNA
Els alumnes dinen a Mercabarna a base d’amanides variades, macedònies de fruites i sucs naturals, en una aula menjador ambientada amb missatges de la campanya i adaptada per poder esmorzar còmodament.
Abans de marxar, els nens reben uns obsequis per portar a casa.

Dinar a Mercarbarna

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up