Xampinyó

(Agaricus bisporus)

És el bolet més consumit i apreciat. D’agradable presència on destaca l’esplèndid color blanc. Consta de 3 parts: el barret, el peu i l’himeni (part inferior del barret). Té un baix nivell nutritiu. La carn és de color blanc i pren un to ataronjat al tallar-la.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Xampinyó
Castellà: Champiñón
Anglès: Champignon

Categoria

Bolet o Herba aromàtica

Família

Comercial: Bolet
Científica: Agaricàcia

Valor nutricional

28 calories per cada 100 grams

Grams que fan una ració

250-300 grams

Propietats/beneficis

Són una font de coure i vitamines B, B3, B5 i B2. Els xampinyons són rics en aigua, a més d’aportar proteïnes, sals minerals i fibra. Aquest bolet atura els vòmits i la diarrea. A més, se’l considera un antidepressiu i anticancerigen.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Xampinyó

És nadiu de França, on es va originar a mitjans del segle XVII. És el bolet més cultivat i consumit arreu del món i la seva producció es compta en milers de tones anuals.

Els principals productors de xampinyó són la Xina, els Estats Units i els Països Baixos. A Espanya es cultiva a Cuenca, La Rioja, Albacete, Tarragona, Barcelona, Navarra, València.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up