Blat de moro

(Zea mays)

Panotxa o panolla formada per grans units a un eix central de color groc, blanc o vermellós. Segons la varietat, aquesta panotxa està protegida per unes grans fulles.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Blat de moro
Castellà: Maíz
Anglès: Corn; Maize

Categoria

Hortalissa

Família

Comercial: Hortalissa de llavor
Científica: Gramínia

Varietats

Blat de moro dolç, Legent

Valor nutricional

50 calories per cada 100 grams

Propietats/beneficis

El blat de moro és una bona font de vitamina C i A, així com de potassi i ferro.

Formes de preparació i consum

S’utilitza en diverses formes i preparacions: farines, sencer, desgranat, al natural, etc. I també en forma de xarop i oli. La farina, blanca o groga, s’utilitza en l’elaboració de papilles, pastissos, brioixos, panets, etc. A més, en nombrosos països de l’Amèrica Llatina es fa servir per preparar truites. El midó del blat de moro s’utilitza per donar consistència a les preparacions culinàries.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Blat de moro

Actualment, els majors productors de blat de moro són els Estats Units.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up