Carxofa

(Cynara scolymus)

Inflorescència de forma esfèrica, d’uns 12 cm de diàmetre. Formada per fulles verdes sobreposades en forma d’escates. A la base tenen un peduncle blanc, tendre i comestible.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Carxofa
Castellà: Alcachofa
Anglès: Artichoke

Categoria

Hortalissa

Família

Comercial: Hortalissa d’inflorescència
Científica: Compositàcia

Varietats

Blanca de Tudela, De Aranjuez, Violeta

Valor nutricional

64 calories per cada 100 grams

Grams que fan una ració

2-3 unitats

Propietats/beneficis

La carxofa és un aliment molt digestiu, sobretot crua i bullida, que conté fins a un 57% de sals minerals àcides. També conté vitamines A, B1, B2, C, E i K. Aquesta hortalissa té una acció diürètica, antireumàtica, antiartrítica i depurativa de la sang. Efectua un veritable rentat intern de l’organisme.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Probablement, la carxofa es va originar en algun lloc de la regió mediterrània, on ja era coneguda dels grecs i romans.

Els principals països productors són Espanya (Múrcia, València, Alacant, Rioja, Castelló, Navarra, Tarragona, Barcelona, Madrid), França, Itàlia, Estats Units (Califòrnia)

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up