Fava

(Vicia faba)

Bajoca de color verd, de 15 a 22 cm de llarg. La fava conté entre 6 i 7 llavors comestibles, grosses, comprimides i de color violeta o blanc.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Fava
Castellà: Haba
Anglès: Broad bean

Categoria

Hortalissa

Família

Comercial: Hortalissa de fruit
Científica: Papilonàcia

Varietats

Aiguadolça, Muchamiel

Valor nutricional

64 calories per cada 100 grams

Grams que fan una ració

200-250 grams

Propietats/beneficis

Les faves contenen vitamines A, B1, B2 i C i diverses sals minerals com potassi, sodi, calci, fòsfor, magnesi, sofre, clor, ferro, iode i manganès.

Formes de preparació i consum

Les faves tendres crues resulten excel·lents per menjar-les com a entremès amb sal gruixuda. Cuites poden preparar-se de maneres diverses: amb mantega, estofades, etc. Si la cocció es realitza en olla de pressió, les vitamines s’aprofiten quasi totalment.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Favera

La fava és nadiua d’Afganistan, on es cultiva des de fa milers d’anys.

Els principals productors de fava són el Marroc, Xina, Perú i Espanya (Múrcia, Badajoz, Alacant, València, Almeria, Jaén, Barcelona, Granada, Castelló, Tarragona).

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up