Ets un expert de 5 al dia?

0%

1. No és necessari menjar un mínim de cinc racions entre fruites i hortalisses cada dia per mantenir una bona dieta.

Correcte! Fals!

FALS. Les fruites i les hortalisses són imprescindibles perquè aporten nutrients essencials i ajuden a prevenir moltes malalties. I cinc racions és la quantitat mínima recomanada per metges i dietistes.

2. Els aliments frescos i naturals són els menys saludables.

Correcte! Fals!

FALS. Els aliments frescos contenen més vitamines, fibra i minerals d’origen natural. Consumir productes frescos ens aporta més energia, ens ajuda a preservar el nostre pes ideal i fins i tot ens permet reduir els efectes de l’envelliment.

3. Els sucs de fruita envasats són tan saludables com els sucs fets a casa.

Correcte! Fals!

FALS. Els sucs de fruita natural conserven totes les propietats saludables de la fruita. Els sucs envasats no, perquè tenen additius i sucres afegits.

4. Menjar un iogurt amb sabor de maduixa és igual de nutritiu que menjar una ració de maduixes.

Correcte! Fals!

FALS. Els iogurts amb sabor de fruita només contenen una petita part de les propietats saludables de la fruita. Per tant, la ració de maduixes és més nutritiva.

5. La millor forma de menjar cada dia les fruites i hortalisses necessàries és una mica a cada àpat.

Correcte! Fals!

CERT. Menjant fruites i hortalisses en cada àpat arribarem fàcilment a les cinc racions diàries. A més, si les consumim sovint, tindrem energia tot el dia i el nostre sistema digestiu en sortirà beneficiat.

6. Practicar activitat física no és imprescindible per tenir una vida saludable, ja que només és important tenir en compte l’alimentació.

Correcte! Fals!

FALS. Ajuda a sentir-se millor, amb més energia, i a relaxar-se, a reduir l’estrès, a dormir millor i a tonificar els músculs. A més, ajuda a prevenir i a tractar l’excés de pes.

7. El malbaratament d’aliments només es pot reduir als comerços i als establiments de restauració.

Correcte! Fals!

FALS. De fet, el 58% del malbaratament es produeix a les llars. Per tant, es malbarata més en l’àmbit domèstic que en la restauració i distribució d’aliments. Per això, tots podem contribuir a reduir el malbaratament.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up