Porradell

(Allium fistulosum o Allium schoenoprasum)

Bulb prim i allargat, formant raïms embolcallats per una membrana. D’aquestes membranes en neixen una sèrie de fulles buides, estretes, llargues i circulars de color verd fosc. Tenen un sabor molt suau, delicat i aromàtic que recorda la ceba.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Porradell
Castellà: Cebollino
Anglès: Chive

Categoria

Bolet o Herba aromàtica

Família

Comercial: Herba aromàtica
Científica: Liliàcia

Formes de preparació i consum

A la cuina, quan es necessita un gust suau de ceba, en amanides, plats de formatge o d’ous, per damunt de sopes o d’hortalisses cuites, especialment de patates noves, i també per damunt el pa i la mantega. El porradell s’utilitza en força quantitat, excepte en les verdures més delicades.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Porradell

El porradell és nadiu dels climes temprats d’Europa i d’Amèrica del nord.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up