Kumquat

(Fortunella sp)

Fruit petit de forma ovoide o rodona, segons la varietat. La pell és llisa i molt brillant, de color groc ataronjat. La polpa és sucosa i groga a l’interior amb una sèrie de petites cel·les, que contenen un suc àcid (rares vegades dolç) i molt perfumat.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Kumquat
Castellà: Kumquat
Anglès: Cumquat; Kumquat

Categoria

Fruita

Família

Comercial: Fruita tropical/exòtica
Científica: Rutàcia

Valor nutricional

64 calories per cada 100 grams

Propietats/beneficis

El kumquat és molt ric en vitamina C i també en pectina, fet pel qual és ideal per a l’elaboració de gelats, compotes i pastissos.

Formes de preparació i consum

El kumquat es menja al natural com qualsevol altra fruita.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Es creu que els kumquats són originaris del nord de la Xina.

Des de l’antiguitat, els kumquats es cultiven a la Xina, Japó i Illes Filipines. Actualment, també es cultiva al Marroc, Israel, Brasil, els Estats Units, Austràlia i Espanya.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up