Escarola

(Cicorium endivia)

Hortalissa aprofitable per les seves fulles de color blanc groguenc i també algunes de verdes tendres i arrissades, sobretot les varietats d’hivern.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Escarola
Castellà: Escarola
Anglès: Endive

Categoria

Hortalissa

Família

Comercial: Hortalissa de fulla
Científica: Compositàcia

Varietats

De fulla llisa (Stratego), De fulla arrissada (Cabell d’Àngel, Oxiale, Santa Coloma)

Valor nutricional

37 calories per cada 100 grams

Grams que fan una ració

200 grams (1 plat)

Propietats/beneficis

L’escarola és bona per a l’estómac. Per la seva riquesa en vitamines A i C i en sals minerals és aperitiva, refrescant, laxant i depurativa.

Formes de preparació i consum

Es recomana el seu consum en cru, en amanides. Les fulles que són més verdes i dures es poden emprar, també, per als guisats, purés i caldos.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Escarola

Actualment, es cultiva sobretot a l’Àsia, sent el principal productor la Xina, seguida de lluny dels Estats Units i Espanya (València, Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Múrcia, Toledo, Alacant, Granada).

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up