Celerí

(Apium graveolens var. rapaceum)

És, en essència, una base bulbosa o tija engruixida, amb brots verds no comestibles que hi creixen per sobre. Arrel molt gruixuda, esfèrica i envoltada de petites arrels secundàries que es treuen quan s’han de vendre. El celerí és de color marró, amb carn dura i compacta, molt suculenta, de to blanc groguenc.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Celerí
Castellà: Apio-nabo
Anglès: Celery

Categoria

Hortalissa

Família

Comercial: Tubercle
Científica: Umbel·lífera

Valor nutricional

19 calories per cada 100 grams

Propietats/beneficis

És una bona font de vitamina C. A més, és un aliment que protegeix contra el càncer i també és un potent antioxidant. El celerí és una hortalissa que té propietats excitants.

Formes de preparació i consum

L’arrel de celerí es pot utilitzar com a amanida, ús especialment típic a França i a Bèlgica.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Celerí

Els orígens del celerí es troben a la regió mediterrània, on segurament va sorgir de l’api silvestre.

Els principals països productors són França, el Regne Unit i Holanda.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up