Xirivia

(Pastanica sativa)

Arrel de forma cònica, acabada en punxa i rugosa a la part exterior. És de color crema per fora i blanc a l’interior. Aquesta hortalissa té un sabor molt delicat.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Xirivia
Castellà: Chirivía
Anglès: Parsnip

Categoria

Hortalissa

Família

Comercial: Hortalissa d’arrel
Científica: Umbel·lífera

Valor nutricional

50 calories per cada 100 grams

Grams que fan una ració

1-2 unitats

L’arbre on creix i les seves curiositats

Xirivia

La xirivia era coneguda en temps dels grecs i romans i, des d’aleshores, s’ha cultivat a Europa. Procedent d’Europa, la xirivia va arribar a les Antilles el 1564 i a Virginia el 1609. Així, en començar el segle XVIII era cultivada per tots els indis americans.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up