Orenga

(Origanum vulgare)

Planta de tiges rígides, de fins a 1 m d’alçada. L’orenga és peluda, generalment ramificada a la part superior, de color vermellós. Les fulles són d’1 a 4 cm, ovalades, senceres, punxegudes, peludes del revés i peciolades. Les flors estan reunides en inflorescències dentades, disposades en panolles terminals, les espiguetes van de 5 a 30 mm.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Orenga
Castellà: Orégano
Anglès: Pot morjoram

Categoria

Bolet o Herba aromàtica

Família

Comercial: Herba aromàtica
Científica: Labiada

Propietats/beneficis

L’orenga resulta eficaç per treure la inapetència o en cas de trastorns gàstrics o biliars i contra la diarrea.

Formes de preparació i consum

L’orenga s’utilitza per donar gust a la carn, als embotits, a la majoria dels plats italians i, en especial, a les pizzes, als ous, a les amanides i als plats de verdura.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Orenga

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up