Mango

(Mangifera indica)

Fruit en forma de ronyó i un pes que oscil·la entre els 200 grams fins als 2 quilograms. La pell és groga amb taques de color verd morat i vermellós i té una textura llenyosa. Quan madura, el mango emana un perfum excitant. El pinyol interior té mides diferents, segons la varietat. La polpa és groguenca, sucosa, suau i refrescant.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Mango
Castellà: Mango
Anglès: Mangos

Categoria

Fruita

Família

Comercial: Fruita tropical/exòtica
Científica: Anacardiàcia

Valor nutricional

56 calories per cada 100 grams

Grams que fan una ració

1/2 unitat – 1 unitat

Propietats/beneficis

El mango posseeix un alt contingut en vitamines A i C. A més a més, conté calci i ferro. També té fibres, motiu pel qual resulta ser diürètic i laxant. Així mateix, és ideal per a l’aparell respiratori i les afeccions de boca i dents.

Formes de preparació i consum

El mango es consumeix, principalment, com a fruita fresca i està considerat una de les millors fruites del món. Això no obstant, si es mengen en excés, poden causar alteracions gàstriques, sobretot si estan verds o si es pren alguna beguda alcohòlica després de consumir-los. També s’utilitzen en entremesos, macedònies, dolços, gelats i batuts.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Mango

L’origen del mango es creu localitzat al nord de l’Índia o a Malàisia, però és difícil de concretar, ja que es porta cultivant des de fa més de quatre mil anys per tot el sud-est asiàtic i la península Malacca.

Els espanyols i portuguesos van estendre el cultiu de mango des de l’Àsia a les seves colònies d’Àfrica i Amèrica i, actualment, és un fruit molt comú per totes les zones tropicals, havent-se estès en els últims anys el seu cultiu als Estats Units (Florida i Hawaii), Austràlia, Israel, Espanya (Canàries i Andalusia) i Portugal (Madeira). Els principals països productors són l’Índia, Mèxic, Brasil, Paquistan, Tailàndia, Xina, Indonèsia i Filipines.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up