Julivert

(Petroselinum hortense)

Planta de tiges cilíndriques erectes, estriades i brancalloses. Fulles de color verd brillant, tallades amb els segments i lòbuls dentats, arrissades en certes varietats. Ofereix un sabor agradable, lleugerament picant.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Julivert
Castellà: Perejil
Anglès: Parstey

Categoria

Bolet o Herba aromàtica

Família

Comercial: Herba aromàtica
Científica: Umbel·lífera

Varietats

Julivert comú, Julivert Rino

Valor nutricional

55 calories per cada 100 grams

Propietats/beneficis

El julivert és una bona font de vitamines A i C, riboflavina, niacina, calci, ferro, fòsfor i potassi. El julivert, pres en petites dosis, estimula la gana i la digestió.

Formes de preparació i consum

Normalment s’utilitza fresc i trinxat en «bouquet garni», afegit a les sopes i guisats de carn o peix. Des de sempre, el julivert no s’acostuma a vendre, sinó que s’obsequia als clients.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Julivert

El julivert procedeix de les costes rocoses de la regió mediterrània, però es troba de manera subespontània a totes les regions humides i fresques. Per treure’s el gust d’all de la boca va bé mastegar julivert.

Els principals productors de julivert són Holanda, Itàlia, França, Israel, etc.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up