Figa de moro

(Opuntia ficus-indica)

Fruita de la mida d’un ou d’oca. Cal manipular-les amb molt de compte a causa dels grups de minúscules punxes que tenen a la pell. Depenent de la varietat, poden ser rodones o allargades i verdes, grogues o ataronjades per dins. Diminuts pèls les cobreixen exteriorment. La polpa és granulada, dolça i àcida a la vegada, sucosa i refrescant, amb una consistència gelatinosa esquitxada de petites llavors. Aroma semblant a la pera i al meló

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Figa de moro
Castellà: Higo chumbo
Anglès: Pricky pear; Indian fig; Barbary fig

Categoria

Fruita

Família

Comercial: Fruites altres
Científica: Cactàcia

Propietats/beneficis

La figa de moro té nivells acceptables de potassi, magnesi i vitamina C. És molt útil per als malalts de vies urinàries, encara que tenyeix de vermell l’orina.

Formes de preparació i consum

El fruit es consumeix fonamentalment en fresc, encara que també com a fruit sec, en sucs i per a alcohol.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Figuera de moro

La figa de moro és originària de l’Amèrica tropical, es creu que de la zona de Mèxic i sud dels Estats Units, on les collites encara són importants.

Actualment, s’ha estès per tot Amèrica i Àfrica, havent-se asilvestrat també per tota la zona del Mediterrani.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up