Estragó

(Artemisia dracunculus)

Planta de tiges ertes, primes, ramificades, que pot arribar a una alçada d’1 m. Les fulles són senceres, isolades, lineals o lanceolades, lleugerament dentades i d’un bonic color verd. Les flors són petites, groguenques, disposades en panolles terminals.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Estragó
Castellà: Estragón o Dragoncillo
Anglès: Tarragon

Categoria

Bolet o Herba aromàtica

Família

Comercial: Herba aromàtica
Científica: Compositàcia

Propietats/beneficis

L’estragó és aperitiu, digestiu i carminatiu, fet pel qual elimina els gasos intestinals i estimula la gana.

Formes de preparació i consum

Les fulles d’estragó són un dels principals ingredients de les salses holandeses. També són excel·lents si es mengen cuites o crues, amb pollastre, peix, amanida, sopa de tomàquet i diverses menes de carn i hortalisses. Així mateix, s’utilitzen en la preparació del vinagre d’estragó i també en diversos estofats, herbes fines, escabetxos i plats d’ous. Això no obstant, una quantitat excessiva d’estragó sec pot donar un gust una mica amargant. L’estragó també s’empra molt en la cuina francesa, especialment amb pollastres i ous. És el condiment essencial per a la salsa bernesa.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Estragó

A l’antiguitat, s’utilitzava l’estragó com a remei per combatre la pesta.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up