Cigró
(Cicer arietinum)Compost d’una bajoca globosa que tanca una llavor de 8-10 mm de diàmetre, amb un pic característic, anomenat com la planta.
- Gen
 
- Feb
 
- Mar
 
- Abr
 
- Mai
 
- Jun
 
- Jul
 
- Ago
 
- Set
 
- Oct
 
- Nov
 
- Des
 
- Cultiu a l'aire
 
- Cultiu forçat en hivernacle
 
- Conservació en càmeres frigorífiques
 
- Producte de varies procedències
 
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
 
Traducció del nom
Català: Cigró
Castellà: Garbanzo
Anglès: Chickpea
Categoria
Hortalissa
Família
Comercial: Hortalissa de llavor
Científica: Papilonàcia
Valor nutricional
360 calories per cada 100 grams
Propietats/beneficis
El cigró és ric en proteïnes, calci i fòsfor.
L’arbre on creix i les seves curiositats
Cigronera
El cigró procedeix del sud d’Europa, on encara es cultiva intensament.