 
          Xirivia
(Pastanica sativa)Arrel de forma cònica, acabada en punxa i rugosa a la part exterior. És de color crema per fora i blanc a l’interior. Aquesta hortalissa té un sabor molt delicat.
- Gen
 
- Feb
 
- Mar
 
- Abr
 
- Mai
 
- Jun
 
- Jul
 
- Ago
 
- Set
 
- Oct
 
- Nov
 
- Des
 
- Cultiu a l'aire
 
- Cultiu forçat en hivernacle
 
- Conservació en càmeres frigorífiques
 
- Producte de varies procedències
 
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
 
Traducció del nom
Català: Xirivia
Castellà: Chirivía
Anglès: Parsnip
Categoria
Hortalissa
Família
Comercial: Hortalissa d’arrel
Científica: Umbel·lífera
Valor nutricional
50 calories per cada 100 grams
Grams que fan una ració
1-2 unitats
L’arbre on creix i les seves curiositats
Xirivia
La xirivia era coneguda en temps dels grecs i romans i, des d’aleshores, s’ha cultivat a Europa. Procedent d’Europa, la xirivia va arribar a les Antilles el 1564 i a Virginia el 1609. Així, en començar el segle XVIII era cultivada per tots els indis americans.
