Moixernó o Carrereta

(Calocybe gambosa)

El moixernó té un barret de 5 a 12 cm, semiesfèric al principi i convexoaplanat al final, amb el marge sempre corbat cap avall. La cutícula és separable, fina, llisa, seca, blanca en bolets joves, passant després a un to crema groguenc (làmines apretades, desiguals blanques i arquejades). El peu és cilíndric, de color blanc, amb una superfície filamentosa, de consistència dura i massissa. La carn és blanca, gruixuda, compacta, amb una forta olor de farina fresca.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Moixernó o Carrereta
Castellà: Mojardón
Anglès: Fairyring mushroom

Categoria

Bolet o Herba aromàtica

Família

Comercial: Bolet
Científica: Tricolomatàcia

Valor nutricional

28 calories per cada 100 grams

Grams que fan una ració

250-300 grams

L’arbre on creix i les seves curiositats

Moixernó

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up