Coliflor

(Brassica oleracea var. botrytis)

Inflorescència esfèrica de color blanquinós, embolcallada per fulles més o menys verdes. La coliflor té una mida aproximada de 40 cm de diàmetre.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Coliflor
Castellà: Coliflor
Anglès: Cauliflower

Categoria

Hortalissa

Família

Comercial: Hortalissa d’inflorescència
Científica: Crucífera

Varietats

Diplomat, Híbrid Freemon, Síria

Valor nutricional

30 calories per cada 100 grams

Grams que fan una ració

250 grams (1 plat)

Propietats/beneficis

Entre les moltes sals minerals que conté, a la coliflor s’hi troba potassi, fòsfor, sofre, calci i magnesi. Les fulles contenen vitamina A i la inflorescència vitamina C. També posseeix àcid màlic i cítric. La coliflor exerceix sobre l’organisme una acció diürètica, antianèmica, laxant i depurativa de la sang. També és antireumàtica i antiartrítica.

Formes de preparació i consum

La forma més saludable de preparar-la és bullida, amb patates o en forma de puré. Resulta força indigesta si es consumeix fregida, estofada, arrebossada, gratinada, etc.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Coliflor

És originària del Pròxim Orient (Síria i Líban) i els egipcis la cultivaven des del segle IV abans de Crist. El seu cultiu no es va estendre, però, fins arribat el segle XVII.

Els principals productors de coliflor són l’Índia, Xina, Itàlia i França. A Espanya es cultiva a La Rioja, Navarra, Barcelona, València, Madrid, Múrcia, Toledo, Cadis, Castelló, Sevilla, Granada).

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up