5 AL DIA S’APROPA A L’ESCOLA

La Covid-19 ens ha trasbalsat a tots. I sense voler, potser hem deixat de seguir els consells de ‘5 al dia’. Per això ara és més important que mai recuperar els hàbits saludables que impulsa ‘5 al dia’.

Com sabeu, la visita escolar a Mercabarna ha estat l’eix central de la campanya durant 20 anys, i ara mateix les recomanacions sanitàries impossibiliten fer aquesta excursió… Però hem trobat una solució!

Tallers Educatius i Divertits sobre Alimentació Saludable

Durant el primer trimestre del curs 2020-21 el programa va a les escoles per reduir la mobilitat! 

Els monitors de ‘5 al dia’ realitzaran una activitat lúdico-pedagògica i participativa a classe, on posaran l’accent en la importància de consumir 5 racions diàries entre fruites i hortalisses com a base d’una alimentació equilibrada, i en els hàbits que contribueixen a mantenir una bona salut, com la higiene, l’exercici físic, etc.

Activitat gratuïta d’una hora lectiva

En aquests tallers, gratuïts, pensats per a grups reduïts i adaptats a una hora lectiva, jugareu amb la piràmide dels aliments, tastareu fruites, descobrireu les propietats beneficioses de fruites i hortalisses i prendreu consciència en la lluita contra el malbaratament alimentari.

Compromesos amb la salut i la seguretat dels infants

El compromís de Mercabarna i AGEM amb la salut dels infants i les famílies ens impulsa a reinventar-nos per continuar transmetent els missatges de 5 al dia, conscients que ara són més importants que mai.

Hem volgut donar continuïtat a la campanya infantil ‘5 al dia’ adaptant-la al context actual i sobretot tenint en compte totes les mesures de seguretat sanitària recomanades per la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya. 

En aquest sentit, hem integrat un protocol específic per realitzar l’activitat a les escoles amb la màxima seguretat, provat aquest estiu en la celebració del Campus d’estiu 5 al dia.

Característiques del taller

  • Activitat gratuïta
  • Disponible per a centres escolars de l’Àrea Metropolitana de Barcelona
  • Adreçat a alumnes de 3r, 4t i 5è de primària
  • Horari a escollir de dilluns a divendres de 9h a 13h
  • 1 hora lectiva de durada per taller
  • Impartit pel nostre equip de monitors
  • Obsequis de ‘5 al dia’ (opcional)
Per a més informació i inscripcions, contacteu amb ‘5 al dia’.

Quan superem la pandèmia el programa educatiu ‘5 al dia’ tornarà a funcionar com abans: amb una excursió a Mercabarna com a eix central. Amb tota la classe descobrint el món de les fruites i les hortalisses i com es d’important consumir-ne un mínim de cinc racions al dia, en un entorn tan enlluernador com el Mercat Central de Fruites i Hortalisses.  Com expliquem tot seguit, abans es realitza un treball previ, a l’escola:

TREBALL A L’ESCOLA

1. PREVI A LA VISITA
S’envia a les escoles que participen en la campanya un dossier d’informació amb activitats (adaptat al currículum escolar) perquè sigui treballat a classe abans de la visita que es realitzarà a Mercabarna. També s’envia un qüestionari sobre hàbits de compra d’aliments a les famílies dels escolars i un altre sobre hàbits de consum als nens, que posteriorment són processats i analitzats.

2. POSTERIOR A LA VISITA
Els nens i professors s’emporten material didàctic, amb diverses propostes per continuar treballant el tema a classe d’una forma amena i divertida. També es proposen a les escoles activitats pedagògiques complementàries sobre “5 al dia”.

LA VISITA A MERCABARNA

Es programen visites de les escoles a Mercabarna quatre dies a la setmana, en grups de cinquanta. La visita inclou un ampli programa d’activitats des de les 10.30 h fins a les 15.30 h. Acompanyats per monitors especialitzats en nutrició, els escolars descobreixen durant tota la jornada l’apassionant món de les fruites i hortalisses. Aquesta visita s’estructura de la següent manera:

1. CLASSE INTERACTIVA
La visita comença amb una sèrie d’activitats ludicopedagògiques a l’aula “5 al dia” per donar a conèixer les famílies de fruites i hortalisses, les seves propietats, a quant equival una ració, etc. Els menors aprenen d’una manera divertida, a través de multitud de jocs.

Classe interactiva

2. VISITA AL MERCAT CENTRAL
Una experiència per als cinc sentits. Una ruta pel Mercat és la millor manera de posar en pràctica tots els coneixements.

Dinamisme, colors, olors són els ingredients perfectes per consolidar el que s’ha après a classe: fruites i hortalisses de temporada, de proximitat, exòtiques, les herbes del caldo, etc.

Visita Mercat Central

3. TALLER DE DEGUSTACIÓ “ENDEVINA LA FRUITA!”
En una de les parades del Mercat Central de Fruites i Hortalisses s’organitza un taller amb l’objectiu de realitzar activitats d’observació, experimentació i degustació de productes, perquè els nens es familiaritzin amb les diferents varietats, colors, olors, textures, sabors, etc. Aquesta activitat promou que els nens olorin, toquin i tastin la fruita. Han d’endevinar quina fruita tenen a les mans sense veure-la. D’aquesta manera, aprenen a diferenciar els sabors (dolç, àcid, amarg).

Taller de degustació

4. VISITA AL MAGATZEM DE PATATES
L’objectiu d’aquesta activitat és que els nens aprenguin els diferents processos i agents intermediaris que hi ha entre la producció i el consum final dels productes hortofructícoles, el valor afegit.

Visita al magatzem de patates

5. DINAR A MERCABARNA
Els alumnes dinen a Mercabarna a base d’amanides variades, macedònies de fruites i sucs naturals, en una aula menjador ambientada amb missatges de la campanya i adaptada per poder esmorzar còmodament.
Abans de marxar, els nens reben uns obsequis per portar a casa.

Dinar a Mercarbarna

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up