Xicoira

(Cichorium intybus)

Hortalissa molt semblant a l’escarola, de fulles violàcies i blanques o verdes i més o menys arrissades, depenent de la varietat.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Xicoira
Castellà: Achicoria
Anglès: Chicory

Categoria

Hortalissa

Família

Comercial: Hortalissa de fulla
Científica: Compositàcia

Varietats

Tipus escarola (Marly), Tipus Frisée (Carme, Frida, Italiana)

Valor nutricional

30 calories per cada 100 grams

Propietats/beneficis

La xicoira conté principalment vitamina A i C i un bon nombre de sals minerals, sobretot potassi, calci, sofre, fòsfor i clor. Les fulles i l’arrel de la xicoira són amargues, tòniques, refrescants, estomacals, depuratives, laxants, diürètiques i febrífugues.

Formes de preparació i consum

Tothom ha de consumir xicoira, ja que es considera una eficaç assegurança per a la salut. La millor manera d’aprofitar totes les propietats és menjant-la crua, en amanides. El seu consum proporciona un descens de la glucosa.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Xicoira

La xicoira es cultiva des de fa més de mil anys, però encara conserva l’aspecte de planta silvestre, ja que el cultiu l’ha modificat molt poc.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up