Curuba

(Passiflora mollissima)

Fruit de forma ovalada, de 10 cm de llargada, que té una polpa gelatinosa, groga o taronja amb petites llavors de color negre. La pell és prima però consistent i es pot pelar com la d’un plàtan. El sabor de la curuba és exòtic i suau i no és comparable amb cap altra fruita.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Curuba
Castellà: Curuba
Anglès: Curuba

Categoria

Fruita

Família

Comercial: Fruita tropical/exòtica
Científica: Passifloràcia

Propietats/beneficis

La curuba té una gran riquesa mineral (calci, fòsfor, ferro) i vitamínica (A, B i C). Aquest fruit conté substàncies sedants, especialment a la pell; així, s’utilitza per curar l’estrès.

L’arbre on creix i les seves curiositats

La curuba és originària dels Andes (Sud-amèrica).

Colòmbia, Veneçuela, Bolívia, Perú, Nova Zelanda

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up