Avellana

(Corylus avellana)

Fruit de núcula arrodonida, de color torrat.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Avellana
Castellà: Avellana
Anglès: Hazelnut

Categoria

Fruita

Família

Comercial: Fruit sec
Científica: Corilàcia

Varietats

Grifoll, Morell, Negreta

Valor nutricional

656 calories per cada 100 grams

Grams que fan una ració

25 grams (sense closca)

Propietats/beneficis

L’avellana és un gran aliment de formació de teixits gràcies a que conté albúmines. També aporta energia a causa del sucre que té. Així mateix, el seu alt contingut en greixos fa que sigui un fruit generador de calor. Aquest fruit té un elevat nivell de proteïnes, greixos i sals minerals (calci, potassi, fòsfor i ferro) i vitamines A i C. És indicat de consumir en l’adolescència, el creixement, l’embaràs i la vellesa.

Formes de preparació i consum

Les avellanes es mengen fresques, seques, torrades, fregides, sense closca o confitades de diferents maneres. En diverses localitats es fan torrons amb les avellanes. És un costum habitual de la zona mediterrània prendre aquest producte com a aperitiu o entrant de menjars. A Alemanya, és tradició menjar les avellanes amb les amanides i, aromatitzades amb vinagre i fulles de llorer, serveixen per fer salsa.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Avellaner

Es creu que l’avellana és originària de l’Àsia Menor, de les vores del Mar Negre i Grècia. De fet, van ser els grecs els qui van estendre el seu cultiu per tot Europa, Nord-amèrica i Àsia Occidental.

Els principals països productors són Turquia, Itàlia, Estats Units, Espanya (Tarragona, Castelló, Barcelona, Girona, Àlaba, Astúries) i els Estats Units.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up