Romaní

(Rosmarinus officinalis)

Planta de branques marrons, de les quals surten fulles de 15 a 40 mm de longitud, perennes, assentades, oposades i estretes. Aquests fulles són de color verd a l’anvers i blanquinoses al revers. Les flors s’agrupen en petits i curts ramells.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Romaní
Castellà: Romero
Anglès: Rosemary

Categoria

Bolet o Herba aromàtica

Família

Comercial: Herba aromàtica
Científica: Labiada

Propietats/beneficis

El romaní té propietats contra la irritació cutània.

Formes de preparació i consum

El romaní s’utilitza en els rostits, especialment de be, de vedella o de pollastre; i en estofats, escabetxos i plats d’ous. També s’empra amb peix, marisc i verdura. Així mateix, el romaní és adequat per a dolços, com ara les gelees i els sucs de fruites.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Romaní

Procedeix de la regió mediterrània, on creix espontàniament o per cultiu.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up