Maracujà

(Passiflora edulis)

Fruit de forma rodona o oval, bastant voluminós (pesa uns 90 grams). La pell és de color groc. Té una polpa de consistència gelatinosa que acull unes llavors marrons. El sabor del maracuià, depenent de la varietat, recorda la llimona.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Maracujà
Castellà: Maracuyá
Anglès: Passion fruit

Categoria

Fruita

Família

Comercial: Fruita tropical/exòtica
Científica: Passifloràcia

Formes de preparació i consum

El suc del maracuià s’empra per fer gelats o dolços.

L’arbre on creix i les seves curiositats

S’anomena també “fruit de la passió” (acció de patir), perquè sembla que conté els elements que es van usar en la crucifixió de Jesucrist: la creu, els claus i el martell.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up