Llorer

(Laurus nobilis)

Arbre perenne i aromàtic que arriba fins a 10 o 12 m d’alçada. Les fulles són lanceolades, alternes, de color verd fosc. Les flors són petites i de color blanc verdós, reunides en umbel·les i els fruits en baies negres.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Llorer
Castellà: Laurel
Anglès: Bay

Categoria

Bolet o Herba aromàtica

Família

Comercial: Herba aromàtica
Científica: Lauràcia

Formes de preparació i consum

A banda de la seva fama d’allunyar els mals, el seu ús principal és el culinari. La fulla de llorer és un condiment comú a molts plats populars dels països mediterranis. Una fulla de llorer és un dels ingredients principals del manat d’herbes per al caldo i s’utilitza també en escabetxos, patés, brous, sopes i estofats.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Llorer

El llorer és originari dels països mediterranis. Els romans l’empraren per fer corones a honor dels poetes, dels guerrers i dels atletes.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up